5 jan 2013

Nieuwsbericht

Kerstgala,  schrijfvaardigheid: inleiding + benaderingswijzen: actuele benadering

Kleinschaligheid op hoog (feest) niveau
Kerstgala 2012 Gymnasium Camphusianum 



Gorinchem - Vanaf 1 januari 2013 is de alcohol leeftijd van 16 naar 18 jaar verhoogt. Op de schoolfeesten op het Camphusianum  werd altijd volop alcohol gedronken door de 16-jarigen en ouderen, wat soms niet helemaal goed verliep. Daardoor had de school al maatregelen genomen: de 16+'ers mochten nog maar een bepaalde hoeveelheid alcohol drinken. Maar wat zal er vanaf 2013 gebeuren met de, als geweldig bekendstaande, schoolfeesten nu er alleen nog alcohol geschonken mag worden voor 18+'ers?


Op de vraag of het karakter van de schoolfeesten erg zal veranderen, heeft nog niemand een antwoord. Het allerlaatste schoolfeest met alcohol, het kerstgala van 2012, zou volgens velen het meest fantastische schoolfeest ooit worden. Is die voorspelling uitgekomen?




GGC
De GGC, de feestcommissie, organiseert elk jaar een aantal schoolfeesten:  het openingsfeest, het kerstgala: het meest favoriete feest van het jaar, het eindfeest en de themafeesten, die allemaal in de aula van de school plaatsvinden. Ook organiseert de GGC  ook de sinterklaasviering en Valentijnsdag. 

Kerstgala
Het kerstgala van 2012 vond op donderdag 20 december plaats, in de laatste week voor de kerstvakantie, zoals de traditie luidt. De introducé kaartjes waren erg gewild en al snel uitverkocht. De GDC, de Goede Doelen Commissie, zorgde voor de garderobe, waarmee zij geld inzamelden voor Serious Request. De belangrijkste reden waarom het kerstgala zo geweldig zou worden, waren de professionele DJ's die zouden gaan optreden. Één van de DJ's is namelijk uitgeroepen tot de populairste DJ van Nederland. Velen vonden de muziek en DJ's fantastisch, anderen vonden het niet zo veel verschillen van andere feesten.

De meningen verschillen dus nogal of het feest tot nu toe het geweldigst is geweest. 

2 opmerkingen:

  1. Hoi Iris, goede tekst. Ik vind alleen de inleiding wel wat lang. Ook had je misschien wel wat meer kunnen beschrijven over de sfeer op het schoolfeest en een langer stuk kunnen weiden aan wat de mensen van het schoolfeest vonden. Maar verder een goede tekst, en zonder spelfouten natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is weer een goede tekst. Je schrijfstijl is erg prettig om te lezen. ik vind de bouw van de tekst een beetje vreemd. Zoals Loeka al zei, is de inleiding erg lang. Het eind komt bovendien erg onverwacht en de vraag uit de inleiding wordt niet echt beantwoord. Maar verder is het wel goed. Weer eens zonder spelfouten.

    BeantwoordenVerwijderen